Řízení služeb poskytovaných veřejným institucím školám - Bulínová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Stále více a více lidí je zaměstnáno v terciárním sektoru, tedy ve službách. Z tohoto důvodu je mnoho vědeckých prací zaměřeno na tuto oblast. Tato bakalářská práce je zaměřena na řízení účetních služeb pro školní zařízení. Práce vysvětluje pojmy jako služba a její charakteristika, specifika poskytování účetních služeb pro školská zařízení. Cílem práce je analýza a návrhy na zlepšení účetních služeb, které nabízí sledovaná účetní firma pro školy. Celý výzkum je založen na zanalyzování tržních podmínek a vnitřního prostředí zvoleného podniku na základě získání dostupných informací o vybrané společnosti a její analýza, marketingové aktivity, analýza potřeby zákazníků na základě primárních dat, charakteristiky vývojových trendů a zjištění ekonomické pozice firmy. Analýza povede k návrhu na zlepšení poskytovaných služeb a zajištění konkurenceschopnosti podniku.
Management of Services Provided for Public Institutions Schools
Keywords: služba; řízení služeb; účetnictví; škola; service; service management; accounting; school