Každodenní život ve městě a na vesnici - Kazdová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce je komparací volnočasových aktivit ve městě a na venkově. Porovnávány jsou dílčí aspekty volnočasových aktivit venkovského a městského života. K tomuto účelu práce využívá metodu vizuální sociologie. Metodou využitou v této práci je fotografií podporovaný rozhovor. Práce poskytuje obraz volnočasových aktivit u dvou respondentek za využití jejich vlastních fotografických materiálů. Součástí práce je i zhodnocení použité metody pro tuto práci.
Everyday life in the town and in the village
Keywords: fotografií podporovaný rozhovor; volnočasové aktivity; město; venkov; photo elicitation; free time activities; town; village