Celkový pohled na problematiku klientů s diagnózou diabetes mellitus a vytvoření programu pro zlepšení kvality života - Seckerová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je podat co nejširší přehled problémů týkajících se klientů s diagnózou diabetes mellitus v souvislosti s udržením či zlepšením kvality života. Zabývá se pojmy, typy, příčinami, léčbou a doporučeními se zaměřením na edukaci klienta.
A general view of the question of clients with diagnosis of diabetes mellitus and the creation of a plan for the improvement of the quality of their life
Keywords: diabetes mellitus; léčba; vyšetřovací metody; dieta; kazuistiky; kondiční cvičení a relaxace; angina pectoris; hypertenze; ischemická choroba srdeční; ateroskleróza; komplikace; inzuliny; perorální antidiabetika; diabetes mellitus; types; causes; treatment; education