Životní cyklus a diverzita motolic čeledi Opecoelidae na Svalbardu - Novotný, David (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce se věnuje určení druhové diverzity motolic čeledi Opecoelidae, žijících ve dvou druzích vranek obývajících pobřežní vody zálivu Billefjord. Jako druhý cíl práce je určení příbuznosti mezi partenogenetickými parazitickými stádii motolic žijících v mlžích čeledi Buccinidae a dospělými stádii žijícími ve vrankách. Během práce byly využívány fylogenetické analýzy stavěné na datech z molekulárního rozboru DNA.
Life cycle and diversity of Opecoelidae (Digenea) in Svalbard
Keywords: Anomalotrema; Billefjord; Buccinum; Fellodistomidae; Gymnocanthus; motolice; Myoxocephalus; Opecoelidae; Podocotyle; Steringophorus; Svalbard; Anomalotrema; Billefjord; Buccinum; Fellodistomidae; Gymnocanthus; Trematoda; Myoxocephalus; Opecoelidae; Podocotyle; Steringophorus; Svalbard