Dětský hrdina v současné literatuře a filmu pro děti a mládež - Haferníková, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá zobrazením dětských postav v rolích hrdinů současné literatury a filmu pro děti a mládež. Teoretická část se zabývá vlivem médií a postavami Harryho Pottera a Isabelly Swanové. Praktická část zjišťuje názory dětí a studentů na média, knihu, film a preferované vlastnosti dětských hrdinů.
The Children´s hero in the contemporary literature and film for children
Keywords: dětský hrdina; Harry Potter; Isabella Swanová; média; Harry Potter; children`s hero character; Isabella Swan; media