Problematika seniorů se zrakovým postižením - Ježek, Václav (Jihočeská univerzita, 2008)
Teoretická část charakterizuje dělení zrakových funkcí, nejčastější oční choroby seniorů, stáří a potřeby seniorů se zrakovým psotižením, pomůcky speciální optiky a kompenzační pomůcky pro osoby se zrakovým postižením, dále dávky a služby sociální péče v ČR. Teoretické zpracování problematiky seniorů se zrakovým postižením je prakticky doloženo zprávou o pilotní studii provedené v Centeru zrakových vad při FN v Motole.
Questions of Needs of Elderly People with Visual Impaired
Keywords: nejčastější oční choroby ve stáří; stáří; kompenzační pomůcky pro osoby se zrakovým postižením; speciální optické pomůcky; dávky sociální péče; služby sociální péče; mostly eye diseases in elderly people; aging; compensation aids for visually impairmend; special optical aids; benefits of the social care; services of social care