Problematická místa učiva ekologie na základní škole z pohledu učitelů - Přibyl, Karel (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem diplomové práce je zmapovat problematická místa učiva ekologie na základní škole a vytvořit výukové aktivity, které by tato místa pomohly lépe zvládnout. Teoretická část práce shrnuje situaci učiva ekologie v rámci přírodo-pisu na základních školách. V praktické části práce bylo provedeno dotazníkové šetření mezi učiteli přírodopisu s cílem vytipovat kritická místa ekologie a ná-sledně byl realizován rozhovor s vybranými účastníky dotazníkového šetření. K problémovým místům učiva ekologie byly vytvořeny výukové materiály.
Problematical issues of ecology education at lower-secondary level from the tea-cher's point of view.
Keywords: Přírodopis; výuka; kritické místo; ekologie; výukový materiál; Biology; education; problem areas; ecology; educational material