Komplexní analýza vývoje střelby v basketbalu v Eurolize mužů v letech 2000-2022 - Fical, Štěpán (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zaobírá komplexní analýzou vývoje střelby v basketbale v Eurolize mužů v letech 2000 až 2022. Cílem této práce bylo získat data o střelbě za tři body, za dva body a trestných hodů ze základní části, play-off a Final Four a získaná data porovnat. Výsledky a porovnání dat bylo v práci provedeno v počítačovém programu Microsoft Excel a ve statistickém programu IBM SPSS, kde byla provedena normalita a korelace dat. Výsledky v této práci ukazují, že střelba za tři body roste v posledních letech na úkor střelby za dva body a trestných hodů.
A comprehensive analysis of the development of shooting in men's Euroleague basketball from 2000-2022
Keywords: Euroliga; střelba; trestné hody; Final Four; play-off; Euroleague; shooting; free throws; Final Four; play-off