Životní cíle nezaměstnaných absolventů na Českobudějovicku - Lindmajerová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2008)
Pro každého mladého člověka je velmi důležitý a nelehký první krok na trh práce, který do jisté míry bezesporu ovlivní jeho vstup do ''světa dospělých'' a celkový budoucí náhled na život. Cílem mé práce bylo zjistit a porovnat životní cíle nezaměstnaných absolventů. dále si všímám možností a rizik uplatnění absolventů na trhu práce a upozorňuji na možné sociálně patologické jevy plynoucí z dlouhodobé nezaměstnanosti, přičemž vycházím ze sociálních, psychologických a zdravotních aspektů nezaměstnanosti mladých lidí.
Life objectives of unemployed graduates in Českobudějovicko
Keywords: Nezaměstnanost; Absolventi; Životní situace; Trh práce; Poradenství; Unemployment; School-leavers; Life situation; Labour market; Consultancy