Houslista a pedagog Jiří Bezděkovský (profil osobnosti) - Volfová, Eva (Jihočeská univerzita, 2006)
Tato diplomová práce pojednává o životě významného českého houslisty a pedagoga Jiřího Bezděkovského, koncertního mistra Symfonického orchestru Československého rozhlasu v Praze a jiných prestižních českých hudebních těles. Shrnuje také jeho pedagogickou a koncertní činnost. Práce rozebírá jeho působení v jednotlivých hudebních školách, konzervatořích, v Symfonickém orchestru Československého rozhlasu, Českém komorním orchestru a jiných hudební tělesech. Dále je v ní zmínka o jeho vydaných nahrávkách. Součástí práce je také kompletní seznam a rozbor sólových nahrávek Jiřího Bezděkovského pro Československý rozhlas v Praze.
Violinist and Educator Jiří Bezděkovský (a Profile of Personality)