Význam "Informačních center pro mládež" ve vztahu k mimoškolním aktivitám - Lachoutová, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce řeší problematiku zapojení ‚qInformačních center pro mládež'' (ICM) jako specializovaných institucionálních subjektů do celého komplexu volnočasových aktivit, výchovy mimo vyučování, zájmového i neformálního vzdělávání. Zpracovává danou problematiku z celoevropského pohledu i v rámci konkrétních podmínek, které jsou aktuálně k dispozici v České republice a zejména v Jihočeském kraji. Cílem práce bylo zjistit jakou roli mají ICM ve vztahu k mimoškolním aktivitám dětí a mládeže. V praktické části jsou zmapována specifika činnosti ICM a struktura klientů ICM. Dále je průzkumem zjišťováno, jaké informační zdroje využívají klienti při výběru svých mimoškolních aktivit, důvody návštěvy ICM a způsob, jak klienti ICM tráví svůj volný čas.
The significance of "Youth information centres" in relation to extracurricular activities
Keywords: Mimoškolní aktivity; volný čas; Informační centrum pro mládež; informovanost.; Extracurricular activities; leisure time; Youth Information Centre; awareness.