Současná podpora státu pohledem pečujících o osoby nad 65 let s přiznaným příspěvkem na péči ve II. stupni - Kahudová, Renata (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na zjištění a vyhodnocení subjektivní spokojenosti s podporou ze strany osob, které pečují v domácím prostředí o osobu starší 65 let s přiznaným příspěvkem na péči ve II. stupni ve městě Prachatice. V teoretické části bakalářské práce jsou popsány některé pojmy, jako je stáří, potřeby seniora, kdo je pečující osoba a přednosti a možná úskalí při péči o seniora v domácím prostředí. Dále je zde vymezen rámec současné finanční podpory státu a základní informace týkající se sociálních služeb, které je možné využít pečujícími osobami v současné době při poskytování péče. Praktická část bakalářské práce vychází zejména z provedeného výzkumu, jehož cílem je zjištění subjektivního vnímání spokojenosti s nabídkou současných forem podpory pečujících o osoby nad 65 let s přiznaným příspěvkem na péči ve II. stupni ve městě Prachatice s dostupnou strukturou a s finančním rozsahem těchto nástrojů.
Current state support for caregivers for persons over 65 years of age with a care allowance in second degree
Keywords: stáří; potřeby seniora; pečující osoba; podpora pečujících osob; finanční podpora; sociální služby; podpora státu.; old age; needs of a senior; caregiver; support of caregivers; financial support; social services; state support.