Srovnání konceptu chytrých měst v České republice a německy mluvících zemí v kontextu elektronizace veřejné správy - Hrabáková, Anna (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem diplomové práce bylo představení potenciálu konceptu Smart city. Došlo k porovnání implementace jednotlivých projektů v České republice, ve Spolkové republice Německo, v Rakousku a ve Švýcarsku. Zároveň je vše porovnáno z pohledu elektronizace veřejné správy. První část práce se zaměřuje na průběh elektronizace v jednotlivých zemích a koncept Smart city. Teoretické poznatky jsou doplněny rozhovory se zástupci municipalit, kteří jsou odpovědni za implementaci konceptu ve svém městě. V praktické části je v návaznosti na splnění vytyčených cílů proveden výzkum formou dotazníkového šetření ve městě Písek.
Comparison of the concept of smart cities in the Czech Republic and German speaking countries in the context of electronic public administration
Keywords: digitalizace; chytré město; veřejná správa; energetika; mobilita; dotazník; rozhovory; digitization; Smart city; public administration; power engineering; mobility; survey; interview