Využití lesního ekosystému v přírodovědném vzdělávání v mateřské škole. - Bolehovská, Alena (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se ve své teoretické části zabývá environmentální výchovou a jejím zařazením do vzdělávacího působení v mateřské škole. Jsou zde nastíněny alternativní směry ve školství a jejich vztah k environmentální výchově. Teoretická část práce rovněž obsahuje shrnutí dostupné literatury, která se zabývá přírodovědným vzděláváním v mateřské škole. Praktická část je věnována čtyřdílnému projektu Lesní ekosystém v přírodovědném vzdělávání v mateřské škole, který byl aplikován v praktickém vyučování. V průběhu realizace projektu byly pokládány výzkumné otázky zjišťující aktuální úroveň znalostí dětí na přírodovědné téma. Výsledky dotazování byly zaneseny do tabulek a grafů.
The Use of the Forest Ecosystem in Preschool Science Education.
Keywords: environmentální výchova; lesní ekosystém; předškolní výchova; environmental education; forest ecosystem; pre-school education