Využití kompozitních materiálů v konstrukci dopravní techniky - Fusko, Augustin (Jihočeská univerzita, 2021)
Moje bakalářská práce rozdělena na dvě hlavní části, které jsou dále rozděleny na kapitoly a podkapitoly. V první části se práce zabývá spíše teorií od historie kompozitních materiálů přes definice, jednotlivé druhy až k druhům výroby samotných kompozitů. Podrobněji jsou rozebrané jen některé, nejčastěji používané, druhy kompozitních matricí a vláken. V další kapitole se práce zabývá různými druhy a možnostmi výroby kompozitů. Ve druhé části se práce zaměřuje na praktičtější využití kompozitních materiálů. Jako příklad jsou uvedeny osobní automobily, vlaková doprava, uplatnění pro každodenní život jako jsou například tlakové lahve na plyn, které můžeme používat, pokud máme plynový sporák, ale hlavně se využívají jako zásobník paliva v malé manipulační technice.
Use of composite materials in the construction of transport technology
Keywords: kompozitní materiály; historie; výroba; využití; composite materials; history; production; use