Faktory ovlivňující rané přežívání plůdku candáta v hlubokých kaňonovitých nádržích. - Blabolil, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Na základě fluorescenčně značených (OTC) candátů a candátů z přirozeného výtěru byla sledována jejich mortalita, růst a šíření. Pokusy byly provedeny na ÚN Římov od dubna do červena 2007 a 2008, za použití plůdkové vlečné sítě. Po analýze získaných údajů jsem se pokusil určit faktory odpovědné za vysokou mortalitu během časné ontogeneze.
The factors affecting early survival of pikeperch larvae and juveniles in the deep canyon shaped reservoirs.
Keywords: candát obecný; fluorescenční značení; hluboká nádrž; OTC; plůdková vlečná síť; Sander lucioperca; mortalita; pikeperch; fluorescent marking; deep reservoir; OTC; fry trawling; Sander lucioperca; mortality