Stereometrické úlohy řešené v programu GeoGebra - Horáčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem bakalářské práce na téma Stereometrické úlohy řešené v programu GeoGebra bylo vytvořit kolekci vlastních řešených příkladů ze stereometrie z učiva v rozsahu od základní školy, přes střední školu až po vysokoškolskou přípravu učitelů matematiky. Podpůrným prostředkem pro tuto bakalářskou práci je program GeoGebra. Práce se zaměřuje zejména na hranatá tělesa v rozsahu učiva na základních a středních školách a částečně i na vysokých školách.
Solving stereometric problems in GeoGebra
Keywords: Stereometrie; GeoGebra; Geometrický prostor; 3D; krychle; kvádr; jehlan; objem; povrch; Pythagorova věta; odchylky; řezy; Stereometry; GeoGebra; Geometric space; 3D; cube; cuboid; pyramid; volume; surface; Pythagoras's theorem; deviation; cross-section