Doporučovací systém pro vybraný e-shop - Vosátka, Pavel (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout a implementovat doporučovací systém pro vybraný e-shop, který by na základě své databáze a podle zadání uživatele pomohl vybrat a nabídnout určitý předmět jeho zájmu. V teoretické části se čtenář seznamuje s problematikou uživatelských preferencí a několika základními implementačními přístupy těchto systémů. Dále se dozvídá informace o vývojářských nástrojích používaných při realizaci modulu pro doporučení, který využívá jako programovací jazyk C#. Vlastnosti tohoto systému jsou následně popsány v praktické části pomocí ukázek jednotlivých funkcionalit.
Recommender system for selected e-shop
Keywords: Doporučovací systém; uživatelské preference; e-shop; databáze; Recommender system; user's preferences; e-shop; database