Sociální problematika v Horažďovicích v letech 1850 až 1950 - Živčáková, Blanka (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá sociální problematikou v Horažďovicích v letech 1850 až 1950. Zachycuje, jaký na ni měly vliv významné události v Horažďovicích, které se za tu dobu staly. V první části práce je popsán všeobecný nástin historie města Horažďovice. Druhá část je zaměřena na sociální problémy a sociální problematiku v Horažďovicích, její vývoj a vliv v období Rakouska-Uherska, v období první světové války, v meziválečné době a v období druhé světové války a těsně po ní.
Social issues in Horažďovice 1850-1950
Keywords: historie; obec Horažďovice; 1850-1950; sociální problematika; chudoba; školství; Okresní péče o mládež; chudobinec; chudinská péče; nezaměstnanost; history; Horažďovice; 1850-1950; social issues; poverty; education; District care of young persons; poorhouse; care for the poor; unemployment