MOTIVACE A STIMULACE VE VZTAHU K ETICE VE VYBRANÉM PODNIKU - Petrová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této diplomové práce bylo posoudit, jak důležitou úlohu hraje etika, motivace a stimulace ve vybraném podniku, nalézt vzájemné souvislosti mezi nimi a posoudit jejich úroveň. Určit, zda opravdu tvoří etika, motivace a stimulace významnou součást podnikatelské strategie. Průzkum byl realizován v soukromém podniku, který je zaměřen na projekční a inženýrsko-kompletační činnost. Průzkumem bylo zjištěno, že etika hraje nezastupitelnou úlohu a do značné míry ovlivňuje prosperitu firmy. Proto by zaměstnavatel měl své zaměstnance motivovat a stimulovat a měl by mít dobře propracovaný motivační program, který mu umožňuje cílevědomě působit na celý pracovní kolektiv.
MOTIVATION AND STIMULATION IN RELATION TO ETHIC IN A SELECTED COMPANY
Keywords: etiky; etický kodex; motiv; motivace zaměstnanců; stimul; stimulace zaměstnaců; motivační program; dotazník; ethics; ethic codex; motive; motivation of employees; stimule; stimulation of employees; motivation programme; questionnaire