Sourozenecké konstelace - Vondrášková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá sourozeneckými konstelacemi. Obsahuje pouze teoretickou část, která obsahuje pět kapitol. Tyto kapitoly charakterizuje sourozenecké konstelace, stručně pojednávají o vývoji této teorie. Popisují faktory ovlivňující sourozeneckou konstelaci a dále se zabývají rozdílnou charakteristikou sourozeneckých konstelací u různých psychologů. Tato kapitola je pro mě stěžejní, je to hlavní téma bakalářské práce. Poslední kapitola se věnuje sourozeneckým konstelacím v manželství.
Sibling configuration
Keywords: sourozenecké konstelace; sourozenci a jejich postavení v rodině; Sibling configuration; siblings and ttheir position in the family