Postavení fairtradových produktů na regionálním trhu - Zemenová, Edita (Jihočeská univerzita, 2014)
Fair trade je koncept, který přináší lepší podmínky pro producenty v rozvojových zemích a má za cíl zlepšovat jejich sociální, ekonomický a environmentální profil. Pokud chceme charakterizovat trh fair trade v Jihočeském kraji, musíme se zabývat prodejními místy a spotřebitelskými preferencemi. Na sílící fenomén fair trade mají vliv i mnohé kampaně a projekty podporující filosofii fair trade.
The position of fairtrade products on the regional market
Keywords: Fair trade; principy; komodity; obchodní řetězce; specializované prodejny zdravé výživy; Ekonomická fakulta; kampaně; marketingový mix; Fair trade; principles; commodities; chain stores; specialty health food stores; Faculty of Economics; campaigns; marketing mix