Sociální rozměr dluhové pasti u osob omezených nebo zbavených způsobilosti k právním úkonům ve městě Písku - Hlavínová, Věra (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou sociálního rozměru dluhové pasti u osob omezených nebo zbavených způsobilosti k právním úkonům ve městě Písek. Práce obsahuje teoretické i praktické zpracování problematiky. Teoretická část popisuje zadlužení jako takové, vymezuje jeho formy se zaměřením na zmíněné skupiny osob. Praktická část je věnována kvantitativnímu výzkumu zaměřeného na město Písek. Zjišťuje jaké dopady a jak velký vliv má zadlužení a dluhová past na osoby omezené nebo zbavené způsobilosti k právním úkonům.
Social dimension trap financial of persons with reduction of law act in town Písek
Keywords: Finanční gramotnost; znalosti finanční stability a likvidity pro domácnosti; dluhová past; osoby omezené nebo zbavené způsobilosti k právním úkonům; úvěrové modely domácností v praxi; sociální problémy; specifické kompetence v protidluhové pasti; role sociálního poradce ve finančních otázkách.; Financial literacy; importance of financial stability and liquidity for the households; debt trap; persons with reduction of law act; the credit models in the practice; social problems; the specific competencies - anti-debt trap; hard a soft skills - social consultantas on finance.