STUDIUM VLIVU ELICITORŮ NA OBSAH NĚKTERÝCH ÚČINNÝCH LÁTEK V HEŘMÁNKU LÉKAŘSKÉM (CHAMOMILLA RECUTITA L. RAUCHERT) - Šalát, František (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá studiem vlivu tzv. elicitorů, rostlinných stresorů a jejich vlivu na obsah flavonoidů v květní droze Heřmánku pravého[(Matricaria recutita L.) Rauschert]. Pokus byl prováděn po dobu 2 let a k elicitaci byla použita kyselina acetylsalycilová.
STUDIES OF THE EFFECT OF ELICITORS TO AMOUNT OF CERTAIN ACTIVE INGREDIENTS IN WILD CHAMOMILE (CHAMOMILLA RECUTITA L. RAUCHERT)
Keywords: ELICITOR; STIMULACE ROSTLINÉHO RŮSTU; FLAVONOIDY; KYSELINA ACETYLSALICYLOVÁ (ASA); BIOLOGICKY AKTIVNÍ LÁTKY; HEŘMÁNEK PRAVÝ [(Matricaria recutita L.) Rauschert]; ELICITOR; PLANT'S GROWTH STIMULATION; FLAVONOIDS; ACETYLSALICYLIC ACID (ASA); BIOLOGICALLY EFFECTIVE COMPOUNDS; MATRICARIA RECUTITA L.