Analýza schváleného územního plánu malé obce a návrh na jeho doplnění a na změnu - Müllerová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá analýzou územního plánu sídelního útvaru Svatý Jan nad Malší. Přilehlé osady jako Sedlce a Chlum nad Malší byly popsány z hlediska největších změn, podrobněji se práce zabývá katastrálním územím Svatý Jan nad Malší. Na základě studie územně plánovací dokumentace a terénního průzkumu byly zhodnoceny jednotlivé oblasti územního plánu, bylo poukázáno na nesrovnalosti se skutečným stavem a navrženy potřebné změny. Pro úplnost bylo provedeno dotazníkové šetření, z kterého vyplynuly nejvíce problematické úseky, a to pracovní příležitosti v obci, stav a údržba komunikací, možnosti nové výstavby. Na závěr v programu ArcGIS byly vyhotoveny přehledné mapy územního plánu podle jednotlivých katastrálních území s navrženými změnami.
Analysis of the approved territorial plan of the small community and the proposal for its complement and change
Keywords: územní plán; rozvoj venkova; analýza; dotazníkové šetření; territorial plan; rural development; analysis; questionnaire survey