Využití trendu zážitkového turismu v gastronomii - Adriánová, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Základním cílem této diplomové práce bylo zjištění nových trendů v gastronomii a jejich uplatnění v současném životě. Především, jak na tyto novodobé trendy reagují lidé, jaké jsou jejich požadavky a do jaké míry je aplikují nebo přijímají. Dále, jak vnímají ''zážitkovou gastronomii'', čemu dávají přednost a zda jsou spokojeni či naopak.
THE USAGE OF THE TREND OF THE EXPERIENCE TOURISM IN GASTRONOMY
Keywords: cestovní ruch; gastronomie; zážitek; restaurace; trend; tourism; gastronomy; experience; restaurant; trend