Květy a plody významných rostlinných druhů - podklady pro výuku na ZŠ - Sládková, Eva (Jihočeská univerzita, 2017)
Sládková E.: Květy a plody významných rostlinných druhů - podklady pro výuku na ZŠ Bakalářská práce, 2017 Bakalářská práce je zaměřená na interpretaci znalostí žáků 8. tříd v oblasti Květ a Plod, kterou žáci probrali v druhém pololetí 7. třídy. Dále se zabývá přístupem žáků, který zaujímají k výuce botaniky. Práce obsahuje vyhodnocení testu a dotazníku. Součástí práce je dále analýza vlastností čtyř učebnic, které se nejčastěji využívají při výuce vyšších rostlin. Výsledky jsou pro lepší přehlednost znázorněny pomocí sloupcových a koláčových grafů. Vedoucí bakalářské práce: RNDr. Božena Šerá, Ph.D. Katedra biologie PF JU, České Budějovice
Flowers and fruits of important plant species - materials for teaching at elementary schools
Keywords: Květ; plod; učebnice; test; dotazník; přírodopis; Flowers; fruits; textbook; test; questionnaire; natural history