Komparace systému získávání a výběru pracovníků ve dvou vybraných podnicích na Klatovsku - Weberová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce byla zaměřena na popis, analýza a porovnání procesu získávání a výběru zaměstnanců ve společnostech Lesní stavby, s.r.o. Nýrsko a Silnice Klatovy a.s., které sídlí na Klatovsku. Teoretická část se prostřednictvím literární rešerše zabývá výběrem a získáváním zaměstnanců a regionálním kontextem Plzeňského kraje a samotného. V praktické části je na základě získaných informací z rozhovorů s řediteli a personalistkami společností popsán, analyzován a porovnán systém výběru a získávání zaměstnanců ve vybraných podnicích. Po zpracování praktické části byly nalezeny některé nedostatky v dané oblasti řízení lidských zdrojů a navrženy změny na zlepšení. Dále došlo k interpretaci výsledků z hlediska vnějších podmínek řízení lidských zdrojů
Comparison of the recruitment and staff selection in two selected companies in the region Klatovsko
Keywords: získávání zaměstnanců; výběr zaměstnanců; zaměstnanost; nezaměstnanost; Klatovsko; recruitment; staff selection; employment; unemployment; the region Klatovsko