Novostavba usedlosti se stájí pro koně - Zeis, Martin (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem této bakalářské práce je návrh novostavby usedlosti se stájí pro koně. První část práce je zaměřena na historický vývoj lidových staveb. V této části je rozebrána návaznost lidových staveb na okolní prostředí, používané materiály a celkový historický vývoj na území českých zemí do prvopočátků lidového stavitelství až do poloviny 20. století. Druhá část se týká samotného návrhu novostavby vesnického stavení s ustájením pro koně.
New homestead with a stable for horses
Keywords: lidové stavby; architektura; usedlost; projektová dokumentace; rodinný dům; stáj; kůň; rural buildings; architecture; homestead; project documentation; house; stable; horse