Rozvoj smyslového vnímání u dítěte předškolního věku se SVP - Burianová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
Ve své bakalářské práci seznamuji čtenáře s vývojem dítěte do sedmi let, se hrou v mateřské škole a s didaktickými pomůckami. Dále si kladu za cíl seznámit učitele mateřských škol s možností výroby didaktických pomůcek z levných a recyklovatelných materiálů. V praktické části zjišťuji, které didaktické pomůcky na rozvoj smyslového vnímání jsou využívány v praxi ve školách v okresech Tábor, Písek a České Budějovice a zda je možné pomůcky pro tyto účely vyrobit v domácím prostředí. Pomocí polostrukturovaného rozhovoru hodnotím kvalitu pomůcky a možnosti jejího využití v praxi.
Development of sensory perception at pre-school children with SEN
Keywords: Didaktické pomůcka; vývoj dítěte od narození do předškolního věku; hry v mateřské škole; smyslové vnímání; speciální vzdělávací potřeby Anotation; didactic tools; evolution of children up to the age of seven years; games in kindergarten; sensory input; special educational necessity