Vztah T. G. Masaryka a K. Kramáře v době před první světovou válkou - Bergerová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou osobností Tomáše Garrigua Masaryka a Karla Kramáře v době před 1. světovou válkou. Práce se bude zabývat problematikou jejich společného vztahu. Dále se bude věnovat jejich politickému i společenskému působení, jejich názorům a životnímu postoji v tomto období. Východiskem této práce je prostudování jejich vzájemné korespondence. Cílem práce je komparace, analýza a interpretace vztahu T. G. Masaryka a K. Kramáře v období Rakousko-Uherska.
The relationship between T. G. Masaryk and K. Kramář before World War I
Keywords: Tomáš Garrigue Masaryk; Karel Kramář; politici Rakousko-Uherska; 19.-20. století; Tomáš Garrigue Masaryk; Karel Kramář; politicians of the Austro-Hungarian Empire; 19th-20th century