Analýza dopravní obslužnosti správního obvodu ORP Znojmo veřejnou hromadnou dopravou - Horák, Josef (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou dopravní obslužnosti veřejnou hromadnou dopravou ve vybraném území SO ORP Znojmo. V práci jsou použity dopravně-geografické metody výzkumu. Zkoumána je dopravní obslužnost v různých časových horizontech pracovního dne a víkendu. Pro analýzu byla využita data z jízdních řádů a aplikace IDOS, která byla zpracována do tabulek a kartograficky znázorněna. Hlavním cílem je analýza dopravní obslužnosti veřejnou hromadnou dopravou v jednotlivých obcích sledovaného území a její prostorová diferenciace. Dílčím cílem je vysvětlení příčin rozdílu v kvalitě dopravní obslužnosti a zda na dopravní obslužnost má vliv dopravní poloha obcí v dopravní síti a populační velikost obcí.
The analysis of transport service in the administrative district of ORP Znojmo by public transport
Keywords: dopravní obslužnost; veřejná doprava; dopravní poloha; správní obvod ORP Znojmo; cestovní příležitosti; transport service; public transport; transport location; administrative district ORP Znojmo; travel opportunities