Ein Reiseführer durch das Gebiet von Chrudim - Marková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Ve své bakalářské práci jsem se zaměřila na turisticky zajímavá místa na Chrudimsku. Celou práci jsem se pokusila zpracovat jako turistického průvodce oblastí. V úvodní části jsem uvedla základní informace o regionu. Centrální část bakalářské práce se zabývá okresním městem Chrudimí. Další kapitola je zaměřena na osobnosti Chrudimského regionu. V kapitole 4 popisuji dalších několik měst Chrudimska a jejich historické památky. V další části rozebírám jednotlivé tipy na výlety do přírody nebo do míst, kde můžeme navštívit historické památky. Také zde detailně popisuji cyklistické a turistické trasy. V 6. kapitole jsem popsala skutečnosti o pohnuté historii obce Ležáky. Další kapitola se zabývá židovskými památkami v centrech bývalého židovského osídlení. Závěrečná část této práce představuje nejdůležitější průmyslová odvětví a společnosti, které působí na Chrudimsku. Přílohy dokládají další nezbytné informace o ubytování a stravování, mapy s vyznačenými cyklistickými trasami a ilustrují jednotlivá místa Chrudimského regionu.
The guidebook to the area of Chrudimsko
Keywords: Chrudim; Sehenswürdigkeiten; Reiseführer; area of Chrudimsko; historical sights; guidebook