Vliv hudby Karla Kryla na jedince - Repetná, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce pojednává o životě a díle písničkáře Karla Kryla. Soustředí se na to, jaký vliv může mít hudba na jedince. První kapitola popisuje hudbu, soustředí se na hudební žánr folk, a na to, jak může hudba jedince ovlivňovat. Další kapitola je zaměřená na osobu Karla Kryla, jeho život, tvorbu, a interprety, které ovlivnil. Poslední kapitola pojednává o vlivu Karla Kryla na jedince, což je také cílem celé práce, a to poukázat na to, jaký může mít hudba vliv na člověka, konkrétně ta Krylova. Ve výzkumné části práce zjišťuje, zda Karla Kryla znají vysokoškolští studenti Teologických škol a učitelé hudební výchovy na středních školách. Také zkoumá, jak se o něm dozvěděli, a do jaké míry ho znají.
The influence of Karel Kryl´s Music on an Individual
Keywords: Hudba; vliv; Karel Kryl; Music; influence; Karel Kryl