Možnosti logopedické péče pro předškolní děti v Českých Budějovicích - Prokopová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2017)
Teoretická část mé práce se zabývá základními pojmy z oblasti logopedické péče, kterými jsou logopedická prevence, logopedická diagnostika a logopedická terapie. Dále popisuje systém logopedické péče v České republice, včetně kompetencí a kvalifikačních poţadavků pracovníků, kteří logopedickou péči poskytují. Obsahem praktické části je výzkumné šetření, které vyuţívá metodu analýzy dokumentů a rozhovorů. Cílem je zjistit, jaké jsou moţnosti logopedické péče pro předškolní děti v mateřských školách a dalších dostupných institucích v Českých Budějovicích. Součástí je například i zjištění rozsahu poskytované logopedické péče.
Possibilities of logopaedic care for pre-school children in České Budějovice
Keywords: logopedie; narušená komunikační schopnost; předškolní dítě; logopedická péče; Speech Therapy; communication disorders; preschool child; logopedic treatment