Potravinářská legislativa EU a ČR v letech 1990 - 2009 - Němec, Václav (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce řeší problematiku potravinářské legislativy v ČR a EU za období 1990-2009. První část se zabývá potravinářskou legislativou v podobě technických norem. Druhá část ukazuje vývoj legislativy potravin v rámci ČR před vstupem do Evropské unie a shrnuje hlavní právní předpisy týkající se potravin. Další část popisuje potravinářskou legislativu EU a zachycuje implementaci nařízení a směrnic EU do české legislativy po vstupu ČR do EU. Zaznamenány jsou systémy a orgány dohlížející na bezpečnost potravin. V poslední části je věnována pozornost současné legislativě potravin.
Food Legislation in EU and The Czech Republic in Years 1990 - 2009
Keywords: legislativa; potravinové právo; bezpečnost potravin; normy; legislation; food law; food safety; standards