Vymezení sfér vlivu města České Budějovice: aplikace různých metod výzkumu - Havlík, Václav (Jihočeská univerzita, 2014)
Předkládaná bakalářská práce se věnuje vymezení sféry vlivu města České Budějovice, při kterém je aplikováno několik vybraných metod výzkumu. Těmito metodami jsou migrace, dojížďka do zaměstnání a do škol a intenzita spojů veřejné dopravy mezi obcemi Jihočeského kraje a Českými Budějovicemi. V práci jsou použita nejnovější data Českého statistického úřadu z posledního sčítání lidu, domů a bytů. Důležitou částí práce je zjištění intenzity vazeb mezi obcemi ležícími v Jihočeském kraji a horního dosahu sféry vlivu jihočeské metropole. Značný význam je také věnován zhodnocení působení distance decay funkce na všechny použité metody a následné syntéze těchto metod.
Delimitation of spheres of influence of the České Budějovice: the application of different research methods
Keywords: sféra vlivu; migrace; dojížďka; region; regionalizace; distance decay; České Budějovice; sphere of influence; migration; commuting; region; regionalization; distance decay; České Budějovice