Analýza střetů využívání údolní nivy malých vodních toků v urbánním prostředí - Schwarzová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce shrnuje přehled současných poznatků o údolních nivách a jejich využívání. Pilotní studie se zabývá vymezením údolních niv pravostranných přítoků Vltavy na území Českých Budějovic a monitoringem hydromorfologických ukazatelů ekologické kvality Vráteckého potoka. V práci jsou popsány střety mezi funkcemi a současným stavem využívání. Součástí práce je návrh projektu na monitoring niv zbývajících přítoků Vltavy - Dobrovodského potoka, Rudolfovského potoka a Hodějovického potoka.
An analysis of the encounters of the utilization of the small streams' floodplains in an urban environment
Keywords: údolní niva; využívání údolních niv; urbanizace; floodplain; floodplain utilization; urbanization