Porovnání provozně ekonomických parametrů vybraných skupin tahačů návěsů - Vítovec, Drahomír (Jihočeská univerzita, 2018)
Náplní této diplomové práce je vyhledání a vyhodnocení rozhodujících provozně ekonomických ukazatelů u statisticky významné skupiny nákladních automobilů. Tyto ukazatele vykazují vysokou hladinu nahodilosti a je proto velmi obtížné je předem stanovit. Z těchto provozně ekonomických ukazatelů byly vybrány náklady na opravy a údržbu, které byly získány z účetní evidence, sledovány vzhledem k době provozu těchto nákladních vozidel.
Comparison of the operational and economic parameters of selected groups of tractor units
Keywords: Scania; Mercedes; nákladní vozidla; náklady; opravy; Scania; Mercedes; Lories; Costs; Repairs