Zjištění procenta tělesného tuku u studentů PF JU pomocí kaliperace. - Kaňkovská, Soňa (Jihočeská univerzita, 2006)
Práce se soustředí na posouzení podílu tělesného tuku u studentů PF JU. Výzkumný soubor se sestával jednak ze studentů učitelství pro národní školy, studentů oboru tělesné výchovy a jednak ze studentů oborů bez kombinace s tělesnou výchovou. Celkem bylo naměřeno 501 probandů, z toho 365 studentek a 136 studentů. Byla u nich zjišťována tělesná výška, tělesná hmotnost a procento tělesného tuku pomocí metody kaliperace (Pařízková, 1962). Výsledné hodnoty jsou statisticky zpracovány a předkládány v tabulkách a grafech. Z výsledků je zřejmé, že studenti tělesné výchovy mají statisticky významně nižší procento tělesného tuku oproti ostatním sledovaným skupinám.\\
Inquest percents bodily fat off students PE by means of callipers - Ace\\
Keywords: Tělesné složení; procento tělesného tuku; obezita; kaliperace.\\; Body composition; body-fat percentage; obesity; caliperation.\\