Složky monitoringu prostředí a jejich vyhodnocení na lokalitě MAPE Mydlovary. - Nejedlý, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2007)
Na lokalitě MAPE Mydlovary byla činností chemické úpravny uranových rud vytvořena odkaliště, kam byl ukládán rmut. Odkaliště je významný krajinný prvek, který výrazně ovlivňuje životní prostředí. Proto je nutné provádět monitoring pro získání podkladů k zjišťování vlivu odkališť na životní prostředí. Cílem diplomové práce je vyhodnocení složek monitoringu prostředí a zhodnotit úspěšnost provedených rekultivací na lokalitě MAPE Mydlovary.
Components of the environmental monitoring and its evaluation on the locality of MAPE Mydlovary.
Keywords: MAPE; Mydlovary; monitoring; odkaliště; mangan; chemická úpravna; MAPE; Mydlovary; monitoring; sludge bed; manganese; chemical concentrator