Porovnání zpracování barevné modifikace Warteggova kresebného testu u studentů psychologie a přírodovědných oborů - Demeterová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce pojednává o zpracování barevné modifikace Warteggova kresebného testu (WZT) učiteli 2. stupně základních škol. Cílem práce je porovnání způsobu zpracování WZT učiteli humanitních a přírodovědných oborů (aprobací). V teoretické části je uvedena charakteristika projektivních metod a charakteristika WZT a jeho barevné modifikace. Teoretická část dále popisuje symboliku barev a definuje profesi učitele. Empirická část se zabývá popisem rozdílů a shod 28 zpracování WZT učiteli humanitních oborů a 28 zpracování WZT učiteli přírodovědných oborů. Klíčová slova: projektivní metody, Warteggův kresebný test, barevná modifikace Warteggova kresebného testu, učitel 2. stupně základní školy, humanitní obor, přírodovědný obor.
How does the teaching qualification influence the elaboration of colour modification of Wartegg drawing test
Keywords: projektivní metody; Warteggův kresebný test; barevná modifikace Warteggova kresebného testu; učitel 2. stupně základní školy; humanitní obor; přírodovědný obor.; projective methods; Wartegg drawing test; colours modification of Wartegg drawing test; a secondary school teacher; humanistic discipline; natural science discipline.