Cestovní ruch a rekreace ve vybrané oblasti Šumavy a jejího podhůří - Vítková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním úkolem této bakalářské práce je zjištění stavu cestovního ruchu v jedné z částí Šumavy. Tato část Šumavy spadá do oblasti Železnorudska. Práce se snaží objasnit, zda je zde vhodná struktura rozmístění předpokladů rozvoje cestovního ruchu. Kromě toho se věnuje posouzení struktury návštěvníků, tedy zda a případně jaké existují rozdíly v charakteristikách návštěvníků vybrané oblasti. V neposlední řadě se práce zabývá zjištěním, zda jsou ve sledované oblasti možnosti rozvoje cestovního ruchu.
Tourism and recreation in selected area of Šumava mountains and its foothills
Keywords: cestovní ruch; předpoklady cestovního ruchu; přírodní atraktivity; rekreační atraktivity; kulturně-historické atraktivity; tourism; conditions of tourism; natural attractiveness; recreational attractiveness; culturally historic attractiveness