Vypovídací schopnost ukazatelů finančního zdraví - Chýna, Radek (Jihočeská univerzita, 2016)
Závěrečná práce pojednává o bonitních a bankrotních modelech, jakožto o nástrojích sloužících k hodnocení finančního zdraví podniku. Cílem práce bylo hodnocení jejich vypovídací schopnosti. Hodnocení je zaměřeno na spolehlivost, důvěryhodnost a přesnost predikce modelů při jejich aplikaci v českých podmínkách. Stěžejní kapitolou práce je případová studie obsahující aplikaci 8 vybraných modelů na jihočeský strojírenský podnik. Případová studie je doplněna odbornými studiemi, které rovněž zhodnocují vypovídací schopnost vybraných modelů. Na základě autorovy případové studie a odborných studií byly modely vzájemně konfrontovány a byly identifikovány jejich silné a slabé stránky.
Explanatory power of the indicators of financial health
Keywords: finanční zdraví; bonitní modely; bankrotní modely; finanční analýza; vypovídací schopnost; financial health; credibility models; bankruptcy models; financial analysis; explanatory power