Diplomová práce - Johánková, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce bylo zjistit, zda má současná mládež zájem o četbu literatury s výchovným etickým aspektem a vůbec o četbu jako takovou. Ze získaných informací vyšlo najevo, že současní dospívající nemají zájem o etickou stránku literárních děl. Zároveň se ale domnívají, že je literatury s tímto tématem v knihkupecké síti dostatečné množství. Současná dospívající generace má stále zájem o knihy a četbu jako takovou.
Present literature for children and youth like a formative folder of the education to decency
Keywords: četba - čtenářství - kniha - literatura pro děti a mládež - mravnost - výchova; reading - readership - book - literature for childern and youth - morality - education