Komparace přípravného vzdělávání se zaměřením na učitelství II. stupně ZŠ na PF JU a na univerzitě v Pasově - Hlaváčková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá přípravným vzděláváním učitelů se zaměřením na II. stupeň ZŠ na PF JU v porovnání s Univerzitou v Pasově. Zaměřuje se na profesní klíčové kompetence učitele. V praktické části této práce byly vytvořeny klíčové parametry vycházejících z těchto kompetencí a na základě těchto parametrů byly porovnány obě instituce, které zajišťují přípravné vzdělávání učitelů II. stupně ZŠ.
Comparison of University Education of Secondary School Teaching on Faculty of Education at University of South Bohemia and University of Passau
Keywords: učitelská profese; přípravné vzdělávání učitelů; klíčové profesní kompetence učitelů; student učitelství; teacher career; initial teacher training; professional skills for teachers; student teacher