Frazémy obsahující lexém nariz/nos - Bartušková, Anna (Jihočeská univerzita, 2023)
Tématem této bakalářské práce jsou španělské a české frazeologické jednotky obsahující komponent nariz a nos. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část je věnována vymezení základních pojmů spojených s frazeologií a idiomatikou a následně jejich pojetí v českém a španělském prostředí. Praktická část se soustředí na sestavení seznamu a objasnění významu frazeologických jednotek s daným komponentem vyskytujících se v paralelním korpusu InterCorp. Následně je provedena translatologická analýza zachycených výskytů užití jednotek.
Phrasems containing the lexeme nariz/nos
Keywords: frazeologická jednotka; nos; nariz; překladatelský postup; InterCorp; phraseological unit; nose; nariz; translation strategy; InterCorp