Rozvoj lázeňství v Ostrožské Nové Vsi - Cibulková, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá obcí Ostrožská Nová Ves, která se nachází v Jihomoravském kraji poblíž města Uherské Hradiště a řadí se do seznamu 37 lázeňských míst v České republice. Předmětem obsahu práce je zejména lázeňská turistika, její historie a současný stav v daném sídle a také analýza zvoleného rekreačního prostoru. Cílem bakalářské práce je seznámit s problematikou lázeňství v naší zemi a představit obec Ostrožská Nová Ves jako sirnaté lázně zaměřené především na kožní a pohybové problémy. Vlastní výzkum byl rozdělen do 2 částí - v podobě přímého dotazování v tamějším lázeňském zařízení a ankety pro hosty tohoto zařízení. Součástí praktické části práce je navržení nové služby pro návštěvníky lázní v podobě léčení formou hipoterapie.
Development of Spa Services in Ostrožská Nová Ves
Keywords: Slovácko; lázeňství; Ostrožská Nová Ves; lázně; lázeňské služby; lázeňská turistika; léčení; hipoterapie; Moravian Slovakia (Slovácko); spa services; the municipality of Ostrožská Nová Ves; spa; spa tourism; treatment; hipotherapy