Možnosti dramatické výchovy v předškolním vzdělávání - Haklová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce pojednává o praktickém využití dramatické výchovy v mateřské škole. Zabývá se základními teoretickými otázkami jako jsou cíle, principy a metody dramatické výchovy. Blíže se věnuje hře, která je pro děti v mateřské škole důležitou činností, a vývojovým zvláštnostem dětí předškolního věku. Cílem bylo také poukázat na souvislosti s Rámcovým vzdělávacím programem pro předškolní vzdělávání, který je obecně závazný a dává nám základy pro další práci s dětmi. V praktické části se zabývá realizací projektu dramatické výchovy s dětmi v mateřské škole.
Possibilities of using dramatic culture in pre-school education
Keywords: dramatická výchova; hra; vývoj; metody; cíle; král; drama education; game; evolution; methods; aims; king