Analýza vývoje sociálních pohřbů v rámci města Brna v letech 2002-2012 - Zoufalá, Eliška (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá vypravováním sociálních pohřbů, kde je vypravitelem obec. Tedy Statutární město Brno, které je rozděleno na městské části. Jednotlivé městské části vykonávají na Úřadech sociálních odborech agendu sociálních pohřbů. V bakalářské práci charakterizuji pojmy související s agendou sociálních pohřbů, popisuji jaké jsou možnosti pohřbívání v současné době, způsob a proces pohřbení u sociálního pohřbu. V praktické části se snažím odpovědět na otázku, zda klesá, nebo stoupá vypravování sociálních pohřbů v městě Brně. Zvolila jsem kvantitativní výzkum a metodu dotazníkového šetření.
Analysis of funerals in the city of Brno from 2002 to 2012
Keywords: obřad; sociální pohřeb; vypravitel; pozůstalí; zemřelý; krematorium; hřbitov; Ministerstvo pro místní rozvoj; ceremony; social funeral; exekutor; the bereaved; the dead; crematorium; cemetery; Ministry of Regional Development